Svetlobniki ne samo za pasivne hiše

 

Kako preprečiti iztekanje vode iz cevnih svetlobnikov in pojav plesni na stropu?

Element, ki je končno omogočil varen in učinkovit prenos sončne svetlobe brez  neprijetnih stranskih učinkov navadnih svetlobnih cevi

 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si naš najnovejši letak Kristalnih svetlobnikov serija BLUE PERFORMANCE:

http://www.lightway.si/admin/uploads/1363725524_svetlobniki-za-pasivno-hio-bp-dom.pdf

 


 

Svetlobnik serije Blue Performance zagotavlja da:

• voda ne uhaja iz svetlobnih cevi niti ne poškoduje notranjosti oz. objekta
• ne boste imeli neprijetnih toplotnih izgub pozimi
• ne bo pregrevanja prostorov v poletnih mesecih
• se ne pojavljajo mokre stene in stropovi, in se ne razvija nezdrava plesen                                          

• svetlobniki izpolnjujejo standarde za toplotne prepustnosti v pasivnih in nizkoenergijskih domovih

 

 


 

Sončna svetloba, varno in

ne samo v pasivnih domovih

Običajni cevni svetlobniki niso primerni za uporabo v pasivnih hišah, ker njihov koeficient toplotne prepustnosti ne izpolnjuje strogih standardov za pasivne hiše. Nemški arhitekti, oblikovalci in inženirji še posebej ne morejo delati s svetlobnimi cevmi za pasivne hiše, ker so standardi za toplotne izgube v tej državi redno in vedno zahtevani. Zahvaljujoč dvema vrstama serije Blue Performance, je Lightway postal dokončen standard v Nemčiji za zagotavljanje svetlobe pasivnih hiš. Lightway svetlobniki so tako postali edini na svetu v doseganju standardov za izgubo toplote v pasivnih in nizkoenergijskih domovih.

 


 

Resnica o cevnih svetlobnikih

Lightway je svoj nov element, Blue Performance, patentiral, saj je edinstven in nima konkurence v katerem koli proizvajalcu svetlobnikov. O kondenzaciji vode in njenem iztekanju iz svetlobnih cevi se na splošno ne govori in vprašanjem potencialnih kupcev se izogibajo. Zelo je razširjeno oglaševanje in prodaja, da so toplotne izgube in kondenzacije rešene z dvojnim razpršilnikom, ki ga večina proizvajalcev ima na voljo. Problem ni rešen, dvojni razpršilniki niso združeni s toplotno izolacijo stavbe in toplotni most ni prekinjen. Neki ameriški proizvajalec svetlobnih cevi je uvedel plastično ploščo, vstavljeno v cevi, približno 30 cm nad razpršilnik, češ da ustavi dotok zraka v cevi in tako prepreči kondenziranje vode. Po fiziki, pa je lahko pretok zraka prekinjen v sklepu, ki je manjši od 18 mm. V resnici je to samo čep proti vodi, zbrani v cevi tako, da je ni neposredno ob razpršilniku, in ostane skrita pred očmi strank, saj bi jih bilo strah videti vodo na razpršilniku svetlobe. Predstavljajte si zvok bobna v hiši ponoči, ko vsi spijo. Zgoščeno kapljanje vode v rednih časovnih presledkih na to vstavljeno plastično pregrado znotraj cevi, dokler ne nastane dovolj velik stolpec vode nad pregrado. Drug način za preprečevanje vprašanj kondenzacije vode in toplotnih izgub svetlobnih cevi je dvojna kupola. To je spet samo za pomiritev laikov. Strokovnjaki vedo, da dvojna plastična kupola ni združena s toplotno izolacijo stavbe in tako ne prekinja toplotnega mostu, ki jo povzročajo visoko prevodne cevi iz aluminija. Problem je rešen z nakupom, ko je kupcu dan določen argument, da bi podpisal naročilo, v praksi pa dvojna kupola ne prepreči kondenzacije vode ali toplotne izgube.
Imate enake težave? Pišite nam.