Kaj sploh je svetlobnik

Lightway kristalni svetlobniki zagotavljajo dovolj sončne svetlobe, kjer običajno to ni mogoče. Svetlobna cev nam pomaga, da pripeljemo dovolj zdrave sončne svetlobe iz strehe ali fasade objekta v prostor, kjer nimamo oken ali strešnih oken.

 


 

Kupola


Je na strehi ali fasadi stavbe. Kupole cevnih svetlobnikov Lightway so narejene iz kristalnega stekla ali pleksi stekla. Njena naloga je zbrati čim več dnevne svetlobe, kot je mogoče, in jo poslati v cev. Kupola ne sme porumeneti oz se zamazati s prahom. Ne sme spreminjati kakovosti sončne svetlobe tudi po več letih delovanja svetlobnika.

 


 

Cevi


Svetlobna cev Lightway je toga cev, ki je sposobna delati  zavoje z nastavljivimi koleni. Zahvaljujoč izjemni usmerjeni odbojnosti in nizkega razkroja, naši cevi uspe zagotoviti nespremenjeno sončno svetlobo tudi na razdalji 50 m od kupole. Odsevni sloj je izdelan iz srebra in silicijevega oksida, ki se jih določi s kemičnim naparjevanjem v vakuumu. Njegova garancija je 25 let. Sloj ne sme razpokati ali se luščiti zaradi sprememb temperature in vlažnosti.

 


 

Razpršilnik


Razpršilnik svetlobe je na steni ali stropu v prostoru. Razpršilnik Lightway je iz natrij-kalij stekla ali iz pleksi stekla. Ne sme izkrivljati določenih barv sončne svetlobe in se ne sme starati, tako da je omogočen stalen maksimalen pretok svetlobe enakomerno po celotni površini prostora.

 


 

Funkcionalnost kupole


Pri lahkih svetlobnikih se zgodi, da niso sposobni oddajati dovolj sončne svetlobe, tudi od samega začetka njihovega delovanja. Nato po nekaj mesecih ali letih, je to še poslabšano s porumenelo plastično kupolo na strehi, sčasoma se zapečejo plasti prahu in smoga na površini, ki je dež ne more sprati in vrniti svetlobnik v prvotno delovanje. Zato je Lightway razvil strešno kupolo iz pleksi stekla ali kristala.