PRODUKTI - Serija Kristal 200, 300, 400

Svetlobniki Lightway serija Kristal (200, 300 in 400)

 Lightway Kristal cevni svetlobniki. Kupola iz kristala in svetlobni razpršilnik iz natrij-kalijevega stekla. V seriji Kristal najdemo tri modele cevnih svetlobnikov:

 Lightway Kristal 200 HP

Primeren za razsvetljevanje majhnih prostorov, ki so namenjeni prehajanju med sobami npr. hodnik, vhod ali majhna omara. Tudi v zimskih mesecih nam v severni Evropi 200 HP nudi dovolj svetlobe za prostorsko orientacijo v pretežno oblačnih pogojih.

 Lightway Kristal 300 HP

Primeren za razsvetljavo hodnikov,  toaletnih in skladiščnih prostorov. V kuhinji nam HP 300 zagotovi na umivalniku ali delovni površini razsvetljavo z dnevno svetlobo. Nudijo dovolj dnevne svetlobe, tudi v oblačnih zimskih dneh.

 Lightway Kristal 400 HP

Primeren za razsvetljavo večjih hodnikov ali stopnišč in stranišč in kopalnic. Ta model lahko uporabimo za učinkovito osvetljevanje delovnega prostora, nam pa nudi tudi dovolj svetlobe za domača opravila ali branje na kavču.

 


 

Kakšne so značilnosti svetlobnikov Lightway serije Kristal ?
 

  • Imajo kupolo iz kristalnega stekla.
  • Zberejo več svetlobe.
  • So trajne in se ne starajo.
  • Ne umažejo se kot plastične kupole.
  • Lepo izgledajo na strehi.
     


Za razliko od svetlobnikov ki namesto kupole uporabljajo strešno okno z ravnim steklom v okviru, kristalna kupola zbere 30% več svetlobe. Zaradi steklene kupole in unikatno razvite oblike kupole je sposobna zbrati svetlobo z neba, tudi če je oblačno.
 


 

Odsevna cev, ki ima 25 let garancijo

Uporaba plazemske tehnologije pri izdelavi cevi. Uporabljamo poseben postopek v vakuumu, kjer se nanaša aluminij. Za super odboj uporabljamo tudi srebro in silicij.  Zaradi tega je njena smerna odbojnost sončne svetlobe pod kotom 45 stopinj  98%. Ti sloji imajo zelo dolgo življensko dobo in se ne razvijejo v majhne mehurčke in nepravilnosti, ki jih poznamo iz nekaterih starih ogledal.  Zakaj izbrati Lightway cev? Živimo v času, ko je sonce najbolj potrebno. Takšne turobni zimski popoldnevi so idealen čas, da vidite, da sonce iz kristalnih svetlobnih cevi še vedno sije v sobo, medtem ko so druge vrste svetlobnikov, le utrujeno mežikanje.
 


 

Svetlobni razpršilnik ali difuzor je izdelan iz natrij – kalijevega stekla


Svetloba prenešena prek svetlobne cevi mora biti enakomerno razporejena po prostoru. Lightway proizvaja to komponento iz stekla. Svetloba je neprekinjena in ima sveže barve in naravno gibanje, ki se pojavi enakomerno skozi celotno sobo, kot prijetno sveže sipanje svetlobe z neba. Plastični razpršilci lahko izkrivljajo barve svetlobe. Se sprašujete, zakaj iz  stekla? Si lahko predstavljate, vaša prelepa velika okna in namesto stekla bi bila napolnjena s plastiko?