Search

Kako delujejo cevni svetlobniki

pripeljite sonce v vaš dom

  Kristalni   cevni 

svetlobniki   Lightway

          Zbirajo sončno svetlobo

Cevni svetlobniki zbirajo dnevno svetlobo na strehi, fasadi, terasi, na pločniku ali zeleni strehi. Zahvaljujoč stekleni kupoli iz kristalnega stekla CRYSTAL svetloba teče v notranjost čista in brez sprememb z največjo jakostjo.
          Prenašajo dnevno svetlobo
 
Posebna visokoodsevna cev Lightway prevaja svetlobo v notranjost. Notranjost cevi je izdelana kot visokoodbojna ogledala z največjim odsevom. Svetloba teče v notranjost z minimalnimi izgubami. Brez omejitve razdalje.
   Osvetli notranjost s sončno svetlobo

Cev pripeljemo do mesta na stropu ali na steni prostora, ki jih želite osvetliti. Opremljen je s steklenim razpršilnikom, ki odlično razprši svetlobo v notranjosti, brez neprijetnega bleščanja.

Družinske hiše

Osvetlite temen hodnik, toaletne prostore, klet ali shrambo. Lahko pa si polepšate prostore z več naravne svetlobe

Poslovni objekti

Namesto prižganih luči si osvetlite vaše poslovne prostore z naravno svetlobo. Skladišče, pisarne, hodniki 

Kristalni cevni Svetlobniki Lightway

Pripeljite sonce v vaš dom

                          


                          Osnovni elementi kristalnih svetlobnikov Lightway

Strešna kupola - zbiralnik svetlobe

Kupola zbira sončne žarke na strehi in jih pošilja v svetlobno cev tekom celega dneva. Strešna kupola Lightway CRYSTAL je narejena iz češkega kristala in se praktično ne stara. Kristal ima odlično sposobnost zbiranja dnevne svetlobe, tudi če je zunaj oblačno in ne spremeni naravnih barv dnevne svetlobe. Površina je trda in gladka, smog ali nečistoče se na njej ne držijo, zato ne potrebuje vzdrževanja. Kristalna kupola se po nekaj letih ne obarva rumeno in še desetletja oddaja enako svetlobo. Površina se ob vsakem dežju samočisti, saj se smog in prah na površini ne zapečeta.

Visokoodbojne cevi

Sončna svetloba teče kot voda znotraj cevi Lightway. Notranje stene cevi so izdelane iz visokozmogljivih ogledal z največjo odbojnostjo svetlobe. Notranji odsevni sloj je izdelan s posebnim postopkom obdelave. Plast ne sme razpokati ali se luščiti ali upogibati zaradi sprememb temperature in vlažnosti. Svetlobno cev je mogoče upogniti z nastavljivim kolenom. Zaradi velike usmerjene odbojnosti in nizkih izgub lahko svetlobo pripelje do 50 m daleč od kupole.

Stekleni razpršilnik

Stekleni stropni razpršilnik preprečuje bleščanje in sončne žarke enakomerno širi po sobi, tako da svetloba prehaja skozi celoten prostor. Razpršilnik mehča moč svetlobnih žarkov in jo enakomerno širi. Kakovostni difuzor je izdelan iz stekla in zato ostaja vedno enak. Ne postane rumene barve, odporen je na praske in oddaja dnevno svetlobo brez izgube jakosti svetlobe. Svetloba ostane jasna in ohranja svoj naravni barvni spekter.

Blue Performance

Toplotno izolacijski element Blue Performance preprečuje toplotne mostove in ponuja edinstveno rešitev proti nezaželjenemu kondenziranju.

dodatna LED luč

V vaš svetlobnik lahko vgradimo LED luč, in ponoči ga uporabljate kot stropno svetilko

Zatemnilnik

S pomočjo lopute v cevi zapremo prenos svetlobe, ko si to želimo, npr v otroški sobi, knjižnici, koferenčni dvorani